Jó hír a jó ízek kedvelőinek: a Batthyány tértől egy sarokra, Budapest egyik leghelyesebb utcájában, az Iskola 34.-ben nemrég megnyílt a legújabb próbáld ki gourmet bolt, azaz a Food Fusion. A név már sejtet: a családi vállalkozás a különleges és minőségi ízekre szakosodott, ahol nagy választékkal várnak jó árakon. Házi joghurtok, belga csokik, olasz házi tészták, Beluga vodka, extra borok, belga trappisták, friss zöldségek; megnéztük, mit és hogyan kapunk a Food Fusion-ben.

Aki még nem találta meg a saját, bejáratott delikáteszét, vagy egy kicsit zsúfoltnak ítéli a Culinarisokat, netán szimplán felfedezne valami új illatút, javasoljuk, kerekedjen fel a napokban, és nézze meg magának a Food Fusiont. A bolt ugyanis amellett, hogy szép és ízléses, extrább ízekben abszolút felszerelt. A fürtökben álló koktélparadicsomoktól az olasz faluban szakemberek (nénik) által házilag hajtogatott friss tésztákon át, a prémium-luxus orosz Beluga vodkáig nagy a választék. Itt mindent meg lehet találni, ami a főzéshez kell.

Külön magas polcon várnak a fűszerek, ahogy egy delikateszhez illik: házilag csomagolva, a világ minden tájáról. Ahogy belépsz, a virágboltos külső után, egy tekintélyes sajt-, és húspult fogad, amihez közelebb lépve közel két perc alatt lehet zavarba jönni. Főleg, ha helyben készített szendvicset kérünk: melyik felvágott, melyik sajt legyen? Ember legyen a talpán, aki elsőre nem hezitál. Apropó, szendvicsek: kétféle közül lehet választani: van napi, illetve kívánság bagett, mindkettő alapja egy tetszőleges színű pékárú (fehér vagy barna). A napi szendvicsre friss vajat kennek, jégsalátát tesznek és az aktuálisan megkezdett érdekes sonkából szeletelnek rá 490 forintért, ami egészen baráti. A második lehetőség kívánság alapon megy: válassz sajtot a cheddaroktól a juhsajtig, és felvágottat a magyar mangalicaszalámiktól kezdve a sonkákig. Ez 790 forintért lehet a mienk.

Természetesen vannak különféle olívabogyók, kapribogyó, szárított paradicsomot kérhetünk elvitelre, a hűtő érdekessége pedig még a kézzel hajtogatott, korábban már említett friss tészták. A borkínálat figyelemre méltó, aki a borok híve, itt szimpatikus lehetőségeket fog találni. A Food Fusion igyekszik a lehető legérdekesebben szelektálni, és olyan termékeket importálni, amit eddig még kevesen fedeztek fel maguknak. A tejtermékeiket a házi minőségű Koppányi tejfeldolgozó üzemtől hozatják, akikről azt mondják, hamarosan a Cserpes-ismertségűek lesznek, és aki próbálta, visszajár érte. A sörpolcon nem igazán lehet melléfogni, a különlegesebb italoknál pedig negyvennégyezres Beluga vodkát, Dom Pérignont, Kauffman és Grey Goose vodkát is találni. Széles spektrumban utaznak.

Persze hosszan mesélhetnénk még, hogy mi mindent lehet kóstolni és hazavinni egy jó vacsorára a Food Fusionből, a helyet tesztelve, a személyes próba hívei vagyunk. A Food Fusion valószínűleg az a hely lesz, ahova visszajár az ember, és szívesen kávézik a nap alatt egy szendvics mellett a bolt falához támaszkodva is.
Food Fusion (bezárt)Cím: 1011 Budapest, Iskola utca 34.