Elköltözött a Kuglóf a Piarista köz 1. szám alá, főként annak érdekében, hogy még inkább hódolhasson az egészséges, teljes értékű alapanyagokon és autenikus forrásból származó, illetve házi rafinériákon nyugvó receptek alapján készült finomságok iránti szenvedélyének.Ezentúl a látványkonyha, a tényleg házi croissant és a francia vonalat ellensúlyozó olasz pizza mellé, magyar borok is fogadják majd a vendégeket a süti illatú levegőben.

Mennyi van 1 milliméterben?

Amikor azt halljuk, hogy egy budapesti pékség, reggelizőhely, illetve kávézó házi készítésű croissant-ot kínál, akkor nyugodtan lehetünk szkeptikusak, mert egy nagyon csekély számú kivételtől eltekintve, ez nem igaz. A helyben készült jelző általában mélyfagyasztott áru kisütését jelöli, a croissant minőség pedig gyakran kimerül az átlagosnál kicsit rétegzettebb, illetve ízletesebb kifliben.
A Kuglóf vállalta a hat óra hosszát igénylő folyamatot, ami eléggé kimerítő munkát takar, hiszen ebből csak húsz perc a sütési idő.

Az eredmény magáért beszélne, ha tudna, de arra pont nem képes, úgyhogy eláruljuk: a rétegzés. Egy milliméter tésztát ugyanis 24 leheletnyi vékony lap alkot. Az sem titok, hogy csaknem fele annyi vajat használnak a tésztához, mint amennyi liszt kerül bele, és ehhez társul még a sonka a sajt vagy éppen a házi készítésű lekvár.

Az adalékanyoagok teljesen lenullázódnak, a rongyos kifli viszont archeotípusként jeleskedik a francia változatok mellett. Túrós batyu, kakaós csiga és mindenféle zöldségekkel is ízesített kosárkák szabadon láthatók a polcokon, hogy az is megkívánja őket, aki eredetileg csak egy rántottára ült be.

Pizza fordulatA Kuglóf továbbra is elsősorban reggelizőhely, de miután a cukrászok egy francia mestertől elsajátították a croissant sütés mesterségét, a pizzatészta fortélyaival is meg kellett, hogy barátkozzanak. Így 11-kor elkezdik sütni a vékony tésztás, gazdag feltétes olasz specialitást is.

Este 10 óráig tart nyitva a hely, ami a turista szezon előtt is garantálja, hogy hangos nyitás hiányában is sok vendég ül már be nem csak kávézni, hanem esti beszélgetésekre is. A sajttorta, a lisztmentes mandula torta, illetve a brownie ilyenkor is népszerűek, nem is beszélve a diós bagettből készült szendvicsekről.

Teret a minőségnekA Kuglóf, legyen bárhol is, a minőségre épít. Emellett viszont meghatározó az is, hogy széles legyen a kínálat és a zöldséges smoothitól a narancsos mézben pácolt libamájas szendvicsen át, a mártogatós tapasokig sokmindent megtalálhassunk. A kávénkat kérhetjük 3,5%-os zsírtartalmú vagy szója tejjel is, a vaníliás-csokis-málnás jeges innivalónkat pedig hamarosan a teraszon is fogyaszthatjuk.
A jó idő ugyanis szabadtéri Kuglófozással is kecsegtet, csak győzzük kivárni! Mondjuk egy croissant, egy isteni kávé és a kellemes zene háttérzene mellett nem lesz olyan nehéz.