Élmény

Elkészült a Barnoff új kollekciója

Fotó : Barnoff
Gellért Fürdő

Elkészült a Barnoff 2013-as tavaszi/nyári kollekciója, amely a nyugodt, békés csend zálogaként találóan a „Women’s Silence” nevet kapta. A darabokból sugárzik a lágy nőiesség, amelyek egyszerre finomak és izgalmasak. A Woman”s Silence türkiz, borostyán és kristályos fehérek festői palettáját antik mozaik felületek ihlették.  

Az egyedi harmóniát egy különös kontraszt hozza létre:  a visszafogott színek és finom sziluettek elragadóan alkotnak összhangot az éles, kardinális geometriájú, mértani szegélyekkel. 

Barnoff női ideálja ismeri a nyugalmat, biztonságot, ugyanakkor végtelenül erős és lázadó is egyben. Lázad, mert szembeszáll az élet akadályaival és leküzdi azokat. Ettől válik méltóságteljessé, tiszteletreméltóvá és fenségessé.

A hordhatóság és a praktikum is alapvető pillérei a koncepciónak. Minden darab: a szoknyák, felsők, nadrágok, blézerek és kiegészítők jól kombinálhatóak egymással, különböző stílusú öltözetek állíthatóak össze belőlük bármely alkalomra. Az elegáns szettektől kezdve a kényelmes smart casualon át, egészen az egyedi megjelenésig, rengeteg variánst rejt ez a kollekció.

A domináns színek a meleg mediterrán tájakat idézik a borostyán, krém, fehér, bézs, sötétbarna, valamint a halvány rózsaszín árnyalatokon keresztül. A déli országok esti naplementéinek emlékeiről a türkizek gondoskodnak. Az olívazöld blézereken és leggings-eken arany tündököl. A fekete estélyi felöltőkkel bármely nappali együttes azonnal alkalmi, estélyi öltözetté avanzsálható.

A Barnoff márkát Tamara Barnoff alapította 2004-ben, Magyarországon. Tamara saját, egyedi stílusát és életfilozófiáját örökíti meg alkotásaiban, s ezzel új irányt szab a tervezésben. A márka égisze alatt tervez és készít prêt-à-porter kollekciókat nőknek és férfiaknak, lélegzetelállító haute couture kreációkat, cipőket, kiegészítőket és szemüvegeket. Privát klientúrája mellett aktív résztvevője a divat világának, továbbá filmeknek és színházaknak is dolgozik.
A szabadság és szeretet alapvető emberi igények. Az ember az igazi érték, minden más csupán eszköz. Minden ember megérdemli, hogy igazán övé legyen a ruha, amit visel. A ruhadarabok nem birtokolhatják az embert, megmutatják a személyiséget, szabadságot adnak, nem bekerítenek és befolyásolnak.

A Barnoff túllép a generációk határain, Tamara minden életkorban viselhető darabokat alkot. A Barnoff márka égisze alatt készülő alkotások a lázadó szellemű ember ruhatárát adják, aki nem fél különbözni, elfogadó, nem fél a változástól, szabad és nyitott.

Tamara Barnoff 1975-ben született Tbilisiben, Grúziában. 15 évesen kezdett tervezni, 2004-ben lányával Budapestre költözött, s ma együtt dolgoznak. A tervező ígérete az örök változás, a folyamatos megújulás, hisz minden változik, akár az élet, és a természet maga.

Szerencsére folyamatosan nyitnak az újabbnál újabb divat boltok Budapesten. Ezt bizonyítja, a vadiúj NUBU az Andrássyn.

Barnoff (bezárt)
Cím: 1051 Budapest, József Attila utca 24.