Fél emelettel a föld szintje alatt, a Szerb utcában található a forró csokikra szakosodott Chocoroom. Hat fajta csoki van, de ez hamarosan tizennégyre rúgja ki magát, az ízük pedig bár a lehetőségeket tekintve a Wasabistól, a chilisen át a kínai fűszeresig terjednek, mégis a különböző erősségű kakaó marad domináns. Fény terápiára máshová menjünk, de kuckózásra, beszélgetésre, másfél tábla csoki tartalmának megfelelő endorfin bevitelére kevés jobb hely van a városban.

Csak semmi pudingMajdnem egy éven keresztül a Chocoroom is az általában megszokott instant, poros forró csokikat készítette, amelynek az volt a jellegzetessége, hogy egy hosszabb lélegzetvétel elég volt ahhoz, hogy a folyékony kakaódömping puding állagúvá váljon. Egy korszak zárult le, amikor a minőség és a hosszan tartó selymes állag jegyében a Chocoroom pasztillákra váltott.

Azóta a recept a következő: 35%-os tejszín, 3,5 %-os tej és egy maréknyi csokis tallér. Ezek az összetevők érnek össze lassú tűzön és esetleg fűszerek, aromák kerülnek még velük egy kancsóba. A fehértől a feketéig terjedő csokik kakaótartalmával fordított arányban, az elkészítés esetében a minőséget tekintve a kevesebb több – sem víz, sem keményítő nem kerül az italunkba. A forró csokik 590 Ft-ba kerülnek, amihez három darab olasz apró süti is jár.

Programok csoki melléA Chocoroom nappal reggeli menüvel (croissant, forró ital, narancslé 690 Ft-ért) és délutáni beszélgetésekkel, este pedig szakkollégiumok, stand-upok, irodalmi estek, élő koncertek zajával teli. A zaj persze túlzás, mert a leghangosabb társaságok sem ereszd el a hajam céljából bérlik ki a helyet. Huszár Ádám, a hely tulajdonosa minimumfogyasztást kér, ami a legszerényebb rendezvények esetében is könnyen összejön, hiszen a csokikon túl csapolt sörök és bor is kapható.

Reggeli innovációÚjítani azokon a területeken szeretne a jövőben is a Chocoroom, amelyek a hely csokizó jellegét erősítik. A vajas, illetve csokis croissant-ok és a juharszirupos rács mellett házilag készített mogyorókrém és többféle ízű Bakermannszendvics is lesz majd.

Nemsokára nem csak folyékony halmazállapotban lehet majd elvinni a

csokikat , illetve

kávékat , hanem kis zacskókban kimérve is vehetünk belőlük (kb. 590 Ft/100g), akár ajándékba is. A

Chocoroom leggyengébb láncszeme, a pult is megújul majd, de az mindenképpen szempont lesz az átalakítás során, hogy látható maradjon az elkészítési folyamat.


Addig is rosszul kezdődő napokra, jól sikerült vizsgákra, magányos percekre vagy társas endorfin begyűjtésre bátran hívjuk segítségül az ősi boldogító szert Chocoroom módra: forrón.Chocoroom (bezárt)
Cím: 1054 Budapest, Szerb utca 17.