2013-at már abszolút felújítva kezdi meg a Lukács Fürdő, ahol az egymilliárd forintos beruházás eredményeit már október végén átadták. Az átalakítások idején is végig nyitva volt a fürdő, így az utolsó simítások alatt már szinte észre sem lehet venni a munkások jelenlétét. Akadály- és autómentesített övezet, rezeda zöld kabinok, szauna világ depidáriummal, masszázsszobák, kiadó rendelők, teljes felújítás és jövő évre is 2012-es bérletárak várják az egyre elégedettebb vendégeket.

Lukács körHa csak egy listát írnánk nektek a Lukács Fürdőfelújításairól, kis túlzással már az meghaladná az egy cikk olvasása során befogadható karakterszám mennyiségét. Azt biztos, hogy ahogyan az egy ilyen nagy volumenű beruházás esetében el is várható, a TB-s beutalóval érkező vendégektől, a turistákon át a félévente egyszer fürdőnapot tartó látogatókig mindenki talál majd valami kifejezetten neki szóló szolgáltatást. Persze, mint ahogyan sokszor alakul így: a szépség mégis leginkább abban rejlik, hogy a felújítás legalább annyira sok lépés előre, mint amennyire visszaköszön a múltba. Kitette az udvarról az autókat, fával burkolta a padokat, zöldre festette az ajtókat, beengedi az udvar fényét, és maradéktalanul tiszteli a vizet.

SzemnekAki nem rohan egyből csobbanni, és a bejárat után jobbra fordul, megnézheti a felújított csempefalat. Ez inkább emlékül szolgál, de a háború korabeli irányítók mindenképp megérnek egy vizitet. Rákanyarodva a valóban fürdő részre, az újítások különösen jól látszanak a termál és wellness részt összekötő kabinsoron, főleg amikor a fák lombjain átszűrődve besüt a nap.

Az új padokra bárhol le lehet kicsit ülni, elgondolkozni, miután kiszívott minket a víz. Van, ahol csak kényelmes lesz és pihentető, de van, ahol eszünkbe jut majd az is, hogy vajon évtizedekkel ezelőtt min gondolkoztak itt a vendégek. Vagy épp a török időkben, hiszen még az 1100-as évek őrlőtornyának maradványa is látszik. Ez azonban nem töri meg az összképre vonatkozó egyensúlyt, ami a rikító pink és narancssárga színűre mázolt szekrények esetében viszont kicsit halványodik.

Testnek-léleknekA török idők már a felújítás előtt is éreztették hatásukat, de a megújult szolgáltatásokkal, ez még hangsúlyosabb lett. A Török Hamam részben helyet kapó tolóajtóval teljesen elkülöníthető zuhanyzóval is felszerelt masszázsszobákban például török gyúrást is lehet már igényelni. A szaunavilág pedig teljesen új szolgáltatásokkal várja a vendégeket, van már például depidárium is, méghozzá melegített fekvő padokkal.

Az Északi és Déli kád is teljesen új külsőt kapott, ami a funkcióbeli újításokat is takar. Előbbiben gyógyászati kezelések, pihenő szobák, pezsgő, gyümölcsök és hasonlók várják majd a vendégeket. Utóbbiban viszont bérelhető rendelők vannak, amik egyelőre üresen várják leendő bérlőiket a kialakított váróteremmel és mosdókkal. Talán ha pár hét múlva újra megyünk a Lukácsba már rendhagyó közegbe vágyó látogatóktól lesz hangos a folyosó.