Szinte észrevétlenül bújik meg egy kis, makadámköves belvárosi passzázsban a város leghangulatosabb csokoládézója. Némi túlzással élve elmondható, hogy az Aztékot csak az találja meg, aki keresi – az illatos, fűszeres forró csokoládék szerelmesei azonban időről időre kitartóan elzarándokolnak a Károly körút és a Semmelweis utca között meghúzódó boltocskába.

Az aprócska helyiségben éppen elfér három alacsony asztalka, s jobb időben ugyan a vendégteret a kirakat elé állított két kerti asztallal is kibővítik, télen azonban a kicsi hely, a meleg fények, a barátságos berendezés és a csokoládéillat kivételesen intim, bensőséges hangulatot teremt.

Atmoszférájánál fogva meghitt randevúk és szűk körű barátnős kikapcsolódások számára ad igazán ideális helyszínt az Azték.

A páratlan hangulat mellett természetesen a gasztronómiai élmény sem törpül el, mi több, kivételes módon itt e kettő tökéletes egyensúlyban és harmóniában egyesül. A koffeinfüggők örömére 100% arabicából készülő eszpresszók és fantáziadús neveket viselő kávékülönlegességek is kaphatók a rengeteg különféle sűrű, sötét, krémes forró csokoládé mellett. A natúr verziókon túl olyan klasszikus tételek is szerepelnek a választékban, mint a chilis vagy narancsos csoki, az ízkombinációk sokféleségének azonban csak a képzelet szab határt. Ez utóbbi pedig nem lehet akadály az Aztékban, minthogy a lányok minden évszakban más és más ízekkel rukkolnak elő. A fehércsokoládé-italt például vétek kihagyni, de örök kedvenc a marcipános és az áfonyás ízesítésű is. Ha sikerült választanunk a fantáziadús választékból, ne felejtsünk el kérni rá a város alighanem legjobb tejszínhabjából!

Ha mindez még mindig nem elég az édesszájúaknak, akkor a pultban kézműves bonbonokból, pralinékból is válogathatunk. A klasszikus ízek kötelező körein túl természetesen itt is izgalmas és bátor darabokkal van dolga a különlegességekre vágyónak: kéksajtos fehércsokis, liofilizált ibolyás, tokaji aszús, körtepálinkás, mentolos-maracujás, bazsalikomos-ribizlis és jázminteás bonbonok szolgálhatnak kísérőül a forró italokhoz.

A hosszú, borongós őszi-téli estéken kevés lélekmelengetőbb helyet találunk a városban, mint az Azték Choxolat!
illatos csokizója, érdemes hát felkerekedni és tűvé tenni érte az V. kerületet. Mert ha egyszer megtaláltuk, többé garantáltan nem fogunk tudni elmenni mellette.