A gördeszkásokat szenvedélyük az utcához köti, így az őszt és a telet annyira nem szeretik. Az igazi fanatikus deszkások a hideget el tudják viselni ha hobbijukról van szó, de ha leesik az eső, vagy a hó, akkor minden reményük szertefoszlik. Ilyenkor két dolgot tehetnek: snowboardra váltanak, vagy keresnek egy száraz helyet. Budapesten, a fedett skateparkok hiányában ez a feladat nem mindig egyszerű, és sajnos gyakoriak az összetűzések a lakókkal és a rendőrökkel. De akkor hová lehet menni?  Összeírtunk néhány “bejáratott” téli deszkás helyet. 

The Lab SkateparkSajnos Budapest nem bővelkedik kiépített skateparkokban, pedig igény lenne rá. Az utóbbi években sok olyan kezdeményezés volt, ami arra irányult, hogy megoldja az utcai deszkázás problémáját, de valamiért ezek közül nem sok valósult meg. A The Lab parkja erre próbál gyógyír lenni már évek óta. Itt kulturált, biztonságos körülmények között gyakorolhatnak a gördeszkások télen és nyáron egyaránt. A legújabb szabályzat szerint, már külön időpontokban vehetik igénybe az elemeket a biciklisek, a gördeszkások és a görkorisok, annak érdekében, hogy elkerüljék a baleseteket és a nézeteltéréseket.
The Lab Skatepark (bezárt)
Cím:

1117 Budapest, Hunyadi János út 4.Bronzöntő PoolA Csepel Művek területén “újrahasznosított” helyiségben az extrémsportolók egy fűtött helyen hódolhatnak kedvenc elfoglaltságuknak. Ez azoknak az eltökélt “öreg deszkásoknak” köszönhető, akik fontosnak tartják mindazt, amit ettől a sporttól kaptak és úgy döntöttek, visszaadnak valamit. Amint azt a hely neve is jelzi, a park fő eleme egy medence, így a “street” stílus kissé háttérbe szorul. A hely sajnos nem túl nagy, de ez sem komoly gond. Sok jó ember kis helyen is tud deszkázni.

Cím:

1211 Budapest, Bronzöntő utca 2.

Nyitvatartás:
Hétfő: Zárva Kedd-Szerda-Csütörtök: 15:00-21:00 Péntek: 15:00-23:00 Szombat-Vasárnap: 15:00-21:00

“Nyugati 7 lépcső”A Nyugati pályaudvaraluljárójában mindenki talál magának elfoglaltságot. Itt lehet enni, inni, sakkozni, ruhát venni/eladni és miért pont a gördeszkázás maradna le a listáról. Jó időben ennél sokkal jobb helyet is lehet találni erre a célra, de ha hideg van és hó, akkor a metrókijárathoz közeli “7 lépcső” is megteszi. A talaj minősége, a lépcső nagysága ideális arra, hogy a rossz időben se jöjjünk ki a gyakorlatból. Extra “szolgáltatásként” igénybe lehet venni az alagútból kiáramló meleg levegőt, ami kiolvasztja az átfagyott végtagokat, hogy jobban menjenek a trükkök.“Menza”A Petőfi híd budai hídfőjénél található “Menza” (Goldmann György tér) egy klasszikus gördeszkás helyszín, amiről a régi budapesti deszkások rengeteg érdekes történeteket tudnának mesélni. Manapság már ritkábban ugyan, de még mindig előfordul, hogy gördeszka csattogás töri meg a környék csendjét. A Műegyetem mellett található hely nem túl izgalmas, leginkább csak az egyszerűbb trükkök gyakorlására alkalmas, viszont van fedett része. Ez a tulajdonság ezekben az ínséges időkben hatalmas értéket képvisel.Kálvin téri aluljáróA 4-es metró elhúzódó építése nem mindenki szerint rossz dolog. A lezárások miatt részben elhagyatottá vált Kálvin térialuljáró tökéletes hely azoknak, akiknek egy kicsit gurulni támad kedvük télen. A környezet sajnos eléggé ingerszegény. Nincsenek kihasználható lépcsők, vagy elemek, van viszont meleg és egy akadálymentes terület. Ez is több, mint a semmi. Hátrány lehet viszont, hogy az építkezések ellenére nagy itt a gyalogos forgalom, ezért ha épp rossz napot fogunk ki, akkor könnyedén meggyűlhet a bajunk a törvénnyel. Szerencsére ezt a legtöbb deszkás már megszokta.

Campona garázsEgy talpalatnyi száraz aszfaltért sokan bárhová elmennek. A Campona fedett garázsa a legtöbb deszkás helytől messze van, de sok előnnyel is rendelkezik: melegebb van, mint az utcán, sokszor “megtűrik” a deszkásokat, a fekvőrendőrők és a korlátok pedig kifejezetten jók arra, hogy trükköket csináljunk rajtuk. Az itteni deszkázás fejlett érzékeszerveket igényel, mert az autóforgalom elég nagy. Fő az óvatosság!Móricz Zsigmond körtéri aluljáróA gyalogosok legtöbbször elfelejtik, hogy létezik itt aluljáró és inkább egy spártai bátorságával átrohannak a piroson. Ezt a deszkások nem tudják tétlenül nézni és néha birtokba veszik a ritkán használt föld alatti átjárót. Ez egy tökéletes helyszín a téli deszkázhoz. Nincsenek boltok, amikben kárt lehetne tenni, semmilyen csapadék nem esik be, jó a tömegközlekedés és még egy kulturált WC is található idelent. Sajnos, ahogy már az aluljáróknál megszokhattuk, itt sincsen túl sok olyan “akadály”, amit trükközésre lehetne használni, de ide akár házi készítésű elemeket is le lehet cipelni.