Szeretjük Budapestet, ezért vigyáznunk kell rá. A környezetszennyezés elleni harcban egy új magyar kezdeményezés a pizzásdobozt vette célba, amiből évente sok milliárd kerül a kukákba. A Kaja.hu Cybergastro bemutatta az otthon újrahasznosítható pizzásdobozt, amiből ezentúl egy darabot sem kell kidobnunk. 

Képernyőből asztal, pizzásdobozból bútor

A Kaja.hu Cybergastro már a kezdetektől fogva egyedülálló megoldásokkal állt elő, amelyek közül a legmeghökkentőbb az az elektronikus rendelési rendszer, amelyet a Nagymező utcai éttermükben alkalmaznak. Itt a rendelés és a fizetés is elektronikus úton történik, anélkül, hogy bárkihez is hozzászólnánk. Ebben segítésgünkre van az asztal, ami egyben az intelligens étlapunk is egyben. De nem csak az időnkre, hanem a környezetünkre is jó hatással szeretnének lenni, ezért a legújabb ötletükkel segítenek úgy átalakítani a pizzásdobozokat, hogy azok ne rögtön a kukában végezzék.

Ne dobd el! – Minden használható valamire

A “Ne dobd el” program célja, hogy a naponta kidobott több millió pizzásdobozból némi utómunka után irattartó, képkeret, szék, vagy asztal legyen. Ehhez csupán annyit kell tennünk, hogy nem dobjuk a hulladékot a szemetesbe, hanem követjük a rajtuk lévő szabásmintaszerű útmutatót és percek alatt új tárgyakat kreálhatunk egy olló és némi ragasztó segítségével. Nem kell félni, az egész nem bonyolultabb, mint egy alsó tagozatos technika házi, így azok is képesek lesznek erre, akiknek nincs jó kézügyességük. Szerencsére attól sem kell tartanunk, hogy az új “ülőgarnitúránk” paradicsomos, vagy zsírpecsétes lesz, mert minden erre a célra szánt dobozt kibéleltek egy különleges sütőpapírral, ami megakadályozza a bepiszkolódást.Azalatt sem törnek el, aki már sok pizzát evett

A pizzásdobozokból készült bútorok remekül használhatóak gyerekbszobákba, irodákba, baráti összejövetelek alkalmával a székhiány kiküszöbölésére, de jól jöhetnek egyetemistáknak is az albérletbe. A hihetetlenül könnyű, furcsa berendezési tárgyak egyébként meglepően strapabíróak. Mi ugyan csak 70 kilóval tudtunk ráállni, de állítólag jóval többet is kibírnak. Továbbá az is szimpatikus, hogy a pizzásdobozokkal bebútorozott lakásban sokkal nehezebben tesznek kárt a házibuliba meghívott barátok.

További tervek, avagy a “pöcök” sorsa

Az tervező nem titkolt szándéka, hogy a jövőben szeretné még tovább fejleszteni az ötletet, és valahogyan felhasználni a pizzák közepén található apró háromágú műanyag pöcköket is, de egyenlőre erről nem árult el többet. Kíváncsian várjuk a következő lépést.