Szombaton megnyitott a Girls Next Door, a város legújabb kortárs, fiatal alkotó-, kiállító-, és befogadó tere, amely az ötletgazdák lakhelyeinek frappáns közelségéről kapta a nevét, azaz (kreatív) lányok a szomszédból, ki az utca egyik végéről, ki a másikról.

A Girls Next Door érdekessége, hogy hogy az első kerületben, a Csónak utcában, annál is beljebb, a Vár aljában található. Már az idevezető út is legalább olyan kedves és romantikus, mint végül a hely maga, ahova belép az érdeklődő. Annak pedig külön örülünk, hogy ott nyílt, ahol, hiszen jót tesz a város design térképének.

A Girls Next DoorHitka Viktória és Szendrey Gabriella alkotótere, amely, hogy dinamizmusát fenntartsa, havonta új vendégművészek alkotásaival egészül ki. Hogy miként, ez izgalmas kérdés. A megnyitók - hasonlóan a térnyitó eseményhez - következetesen szombaton lesznek laza, kötetlen, jövök-megyek, maradok, beszélgetek hangulatban, amelyhez, ha leszáll az este, kis pluszként azért hozzátesz a Budai Vár látványa is.
És, hogy milyen most a tér?Szép, letisztult, finom, de nem törékeny. Kedvesen álmodozó és otthonos. Az alkotótér minden részlete átgondolt, ugyanakkor kellően szabados ahhoz, hogy bármit és bármikor befogadjon, amit szimpatikusnak talál.

Hitka Viktória neve a Soulglobeskapcsán lehet ismerős. Gömböket és nem teljesen gömböket hóval és hó nélkül alkot, így egyedi hógömbjeit, valamint hordható, láncra, illetve fülbevalóra fűzött üvegtörténeteit találjuk a gallériában Szendrey Gabi finom humorral spékelt grafikái mellett. Szendrey Gabi érdekes Boystoyscreatures képsorozata a helyszínen most szombaton debütált, kifejezetten a megnyitóra és tovább gondolva.

Aki még nem járt a Vár aljában található műhelyben, javasoljuk, egyszer feltétlen tekintse meg. Aki pedig ismételne egy megnyitós szombatot, október 13. a következő állomás, első vendégként az Ív & Candie érkezik, hogy egy hónapra újragondolja a teret. A Girls Next Door kedden, szerdán, és csütörtökön 11-20 óráig vár mindenkit.

A fotókat Erdőháti Áron, Gáldi Vinkó Andrea, Zana Krisztián és Szendrey Gabriella készítette.
Girls Next Door (bezárt)
Cím: 1015 Budapest, Csónak utca 7.