Lássuk be, majdnem hetente írunk a Gozsdu Udvart érintő témáról. Nem tennénk, ha az udvar nem kezdene átalakulni a belváros, de legalább is a vigalmi negyed origójává. Holnap nyit a Spíler, pont az udvar közepén, a Madách sétány kereszteződésnél. Zsidai Roy a hely megálmodója rengeteget élt, tanult, dolgozott külföldön, az ott látott bisztrók, klubok nagy hatással voltak rá. De a felállás nem ilyen egyszerű.

Zsidaiék eddig a várat uralták. Hozzájuk fűződik a Pest-Buda, a 21 és a Café Pierrot is. Ez gasztronómiailag elég erős hátszelet ad a bisztrónak, lokalitás szempontjából viszont egészen groteszk. Royra a külföldön látottakon kívül nagy hatással volt a budapesti romkocsma kultúra. Megérezte ennek a turisztikai értékét és erős lokális unikumát. Ezért elhatározta, hogy a Gozsdu Udvarban nyíló helyét minőségi romkocsma kategóriában nyitja. Hogy mi? Romkocsmát a pár éve felújított udvarban? A Vian mellett?

A Dobozra még lehetett mondani, hogy rendbe szedett romkocsma, mivel az tényleg egy pusztuló bérház minőségi kipucolásával és funkcióváltással kezdődött. A Gozsdu esetében nem nagyon lehet ilyenről beszélni. De az biztos, hogy romkocsmáskodó minőségi bisztró lesz, hasonló eklektikus elemek használatával, mint mondjuk a Laci? Pecsenyében! volt.

A profil egészen vegyes lesz. Kialakítanak egy önkiszolgáló büfé részt, ahol akár elvitelre is vehetünk levest és héjas krumplit 500 forinttól. Az udvarban asztal szervíz lesz, az üzlethelyiség Pointer felöli részén meg mulató.
Roy színvonalas és közhelymentes zenei programot szeretne, megfogalmazása szerint angolszász elektronikus stílusban. Az a víziója, hogy a Spílerben nagyon vegyes társaság lesz, mivel szerethető lesz a kerület “undergroundjához” szokott fiataloknak is, viszont kellően minőségi lesz a náluk ingesebb közönségnek is. Az árak egyáltalán nem lesznek elszálltak, egy sörért 490 forintot, egy hamburgerért 1300 forintot kell majd otthagynunk. A gasztro figyelem valószínűleg a kézműves magyar sörökön és a kenyérlángoson lesz, amit helyben fatüzelésű kemencében sütnek majd.

Ami zseniális ötlet volt részéről, az a környék egyetlen ATM autómatájának kialakítatása pont a bejáratnál. A hely egyetlen hibája talán az enteriőr túlzott eklektikája lehet, bár az meg olyan dolog, amit, ha a Spíler dübörög, senki nem vesz majd észre. A lokál, bisztró, bár ötvözet sokszor nagyon jól tud elsülni, ezért szurkolunk nekik.

Legyen nagyon pesti és férjen meg egymás mellett hipszter és gallér, először a városban!