Hamarosan új szereplővel bővül az egykori Roosevelt tér: a Magyar Tudományos Akadémia, a Gresham-palota és a Belügyminisztérium között fél úton nyílik a BoB, Budapest és a 4BRO csapat legújabb long drinkes szórakozóhelye.

A BoBnem csak egy hely, egy karakter is. Az, hogy ki ő, a fene se tudja, találgattak már, és keresték is plakátokon, matricákon, illetve különféle felületeken. Egy biztos, köze sincs a Twin Peaks-hez, nem Dylan és Marley; a jelek alapján egy fővárosi rejtélyes úriember, aki elkötelezett híve az ötvenes évek kubai hangulatának és a (szép) nőknek.Havanna az MTA mellett?

BoB maga a hely, aki egy személyben képviseli és kommunikálja a hamarosan nyíló utcabárt a hely hivatalos fórumain. Az ő karakterére húzták fel az ötletgazdák/kivitelezők/tulajdonosok a gerilla kampányt, melynek részleteit itt-ott el lehetett csípni a városban.

Hatalmas homlokzati vinyl vár minden helyi érdeklődőt és turistát a leendő utcafronton „Who the fuck is Bob?“ felirattal, ugyanezzel a szöveggel kétszer tíz méteres plakátot helyeztek a Zrínyi utca egyik irodaháza elé, illetve „Bob missing“ típusú felhívásokkal lehetett találkozni a Bazilika és a Széchenyi tér környékén.

A kampány nem új keletű: külföldön láttunk már ilyet, itthon pedig annyira megtetszett a helytulajdonosoknak, hogy a Sas utcában hamarosan nyíló
Laci!Pecsenye?

is hasonló kampányt futtat jelenleg (Who the fuck is Laci?). Ez utóbbi pluszban betűjátékkal idézi meg az örök klasszikus Who the fuck is Alice Smokie-dalt, azaz Who the fuck is Laci’e‘?Szesz and the city

Ezt mondja legalábbis BoB magáról a gerilla kampányt lezáró videójának végén, amit eddig tizennyolcezren láttak. A videót lehet szeretni vagy épp nem, egy biztos, szex-szel operálni tulajdonképpen mindig bombabiztos lájkmágnes: kellően figyelemfelkeltő, egyszerű és rákattint a kíváncsi ember, hiszen mindig működő séma.És, hogy milyen lesz a BoB?Az augusztus végén nyitó szórakozóhely az ötvenes évekKubáját szeretné visszahozni egy klasszik long drinkes hely megvalósulásával, ahol a legnagyobb hangsúly a pulton van. Ez teszi ki ugyanis az amúgy körülbelül 200 főt befogadó hely egy harmadát. A padló fekete-fehér kőburkolat two tone témában, a tervezett enteriőr pedig kötetlen, laza modern, üveges, szép, minőségi. Egy nagy cirkuszi plakát lesz a falon szemben a bejárattal, mondván, hogy cirkusz az elég világ. Úgy látszik, ez az új trend a Bazilika környékén: a július első napjaiban nyitott trafiq belső terében már láttuk a koncepciót több Fővárosi Cirkusz plakáttal, lófigurákkal és francia kártyákkal.A BoB anyakönyvezett nevén nem más, mint Bacardi Original Bar, ahol közel száz koktélt kínálnak majd a vendégek részére, az italok mellé pedig minőségi falatozgatós snackeket, hogy kitartóbb legyen az éjszaka. Lokalitása miatt elsősorban a BoB azokat szólítja meg, akik a Bazilika környékén szeretik az estéket és a hétvégéket. A hely augusztus végén nyit, mi pedig kíváncsian várjuk mi sül ki belőle.

A BoB ottjártunkor még szerkesztés alatt álló stádiumban volt, így a hely hivatalos fotóit használtuk fel illusztrációként.Öndefiníció„Bob vagyok. Ahol én vagyok, ott szesz is van. Ha nem az ivásból lesz bajod nálam, akkor a nőkből lesz.

Nálam táncra kelnek az emberek titkai. Mindez őrült hallucinációnak tűnhet, de mégis igaz. Azt hiszem.”