Bár külső alapján nem érdemes ítélni, a Baldaszti’s Grand hűs, skandináv stílusa sokakat megrémít. Persze a látszat ismét csal, és legfeljebb attól kell tartanunk, hogy ellébecoljuk az egész délutánt a napsütötte teraszon. Akik mégis egy merőben más hangulatra és fröccsre szomjaznának, azoknak sem kell elveszetten kóvályogniuk az Andrássy úti forróságban, ugyanis a szomszédos, nyolcas számú kapualj átjárót nyit az Urimuri patinásan romos, párhuzamos univerzumába.

A divatos romkocsmák receptjét mindannyian jól ismerjük. Végy egy lelakott belvárosi bérházat, szórd meg egy csipetnyi design-trükkel, a vakolókanalat főleg hátvakarónak használd, végül pedig ízesítsd installációkkal és nagypapakorú bútorokkal.

Az Urimuri rá se hederít erre az elcsépelt koncepcióra, és az árral szemben úszva a Móricz-regénybe illő helyszín eredeti állapotának megőrzésére törekszik. Már belépésünk pillanatában szembesülünk egy erre utaló bizonyítékkal, a hézagos üvegű, kétszárnyú ajtón tisztán kivehetőek az idő fognyomai.

A belső udvarba toppanva beköszönt a bőség zavara, hirtelen azt se tudjuk, hová nézzünk. Az ablakok fölötti boltíveken római kori mozaikokat idéző freskók vonzzák a tekintetünket. A gangokon buja kúszónövények tekergőznek, mediterrán hangulatot varázsolva az omladozóan polgári miliőbe.

Az udvar kellős közepén az Urimuri szíve, egy körpanorámás pult nyújtózik, amely kiváló díszletet biztosít a pulttámasztással vegyített szemezéshez és a szocializálódáshoz. Az udvarról nyíló, legelső helyiség étkezőként fog funkcionálni. Itt a közösségteremtésről egy óriási, menza hangulatú asztal, míg a korgó gyomrokról mászkálás közben is fogyasztható, minőségi gyorskaják fognak gondoskodni. Az udvar túlsó szegletéből nyíló, zegzugos szobák átbeszélgetett éjszakáknak és első csókoknak adnak majd otthont.

A minimalista enteriőr Fónagy Dóra építész, belsőépítész, és Kiss Heni enteriőr stylist nevéhez fűződik. A kivitelezés során elsősorban a színek mellőzésére, az eredeti állapotok tiszteletben tartására, valamint az „épp csak beköltöztünk”-atmoszféra megteremtésére helyezték a hangsúlyt. A falfelületek némelyike Képzős diákok kézügyességét dicséri.

Ami a tartalmat illeti, a 300 fő befogadására alkalmas Urimuriban az árkategória és az italkínálat romkocsmás lesz, a diszkrét elektróval és house-szal aláfestett muri pedig nem feltétlenül úri, de garantáltan emlékezetes.
A pénteki és szombati próbaüzem után várhatóan jövő csütörtökön nyitják meg a párhuzamos univerzumba vezető kapukat – ma este állítólag maga Móricz is ott lesz.