Budapesten, a Lila Körte cukrászdában mutatkozott be a chocoMe új, kávés kollekciója. A kézzel készült, „személyre szabható”, magyar táblás sikercsokoládé új feltétekkel – kiváló minőségű kávészemekkel bővült.

A Lila Körte futurisztikus hangulatú környezetében kóstoltuk meg a chocoMe legújabb kollekcióját. A különleges, édes és sós csokik mellett pedig frissen főzött kávékülönlegességeket is megízlelhettünk. A kávék összeállításánál az ország egyik legjobb baristája, kávészakértője- és oktatója, Tóth Sándor segédkezett. Az apropója a különleges párosításnak pedig a chocoMe legújabb kollekciója volt, amiben keveredik az isteni kakaóbab és az egzotikus kávé íze.

„Optimisták voltunk: egyrészt azért, mert rengetegen szeretik a kávét és a csokoládét, amelyek jól passzolnak egymáshoz, valamint egyéb feltétekkel kiegészítve (liofilizált gyümölcsök, kandírozott virágszirmok, csonthéjasok, fűszerek) tökéletes harmóniát is alkothatnak”- mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa.

Ugyan egy kész összeállítással indították útjára az új ízeket, de ugyanúgy lehetőség van a válogatásra, személyre szabásra, mint ahogyan eddig is. Erre pedig itt, a hivatalos honlapon van lehetőség.

A kávés kollekció darabjai:chocoMe - K106
Tejcsokoládé, Etióp Yirga kávébab, madagaszkári bourbon vaníliapor, fahéjas-cukros mandula. A tejcsokoládéra finoman szórt bourbon vaníliaporral és fahéjas-cukros mandulával egyszerre emeltük ki a Yirga szemek lágyabb ízeit és határozott fanyarságát.
chocoMe - K109 Tejcsokoládé, Etióp Yirga kávébab, fekete só Hawaii-ról. A fekete só darabkák a tört kávészemekkel elkeveredve meglepően intenzív és hosszantartó, lassan lecsengő, finoman ’édes-sós-citrusos’ kávéízt hagynak a szájban.
chocoMe – K108 Fehércsokoládé, Etióp Yirga és Kolumbiai Gaitana kávébab, kókuszforgács. A két kávébab keveréke selymesen lágy, édes ízeket eredményez, amibe a lágyan elterülő kókuszforgácsok csempésznek egy csipetnyi trópusi hangulatot.
chocoMe – K107 Fehércsokoládé, Etióp Yirga kávébab, jázminszirom. Az enyhén édeskés jázmin a bourbon vaníliában gazdag fehércsokoládéval lágy, selymes köntöst ad az ebben a közegben leginkább fanyar ízeit bontogató kávészemeknek. A végeredmény? Tökéletes capuccino élmény!

chocoMe – K103
Étcsokoládé, Etióp Yirga kávébab, kakaóbab, liofilizált feketeribizli.

A feketeribizli enyhe savanykássága a Yirgában található bogyós gyümölcsös savakat emeli ki.
chocoMe – K110 Étcsokoládé, Etióp Yirga kávébab, kakaóbab, narancshéj. A Yirga kávészemek citrusosságát és finom savasságát tudtuk kiemelni ennél az összeállításnál.
chocoMe - K101 Étcsokoládé, kolumbiai Gaitana kávébab, kakaóbab, kardamom. A világ kardamom fogyasztásának 60 százaléka az arab világra esik - a kardamomos kávét a vendégszeretet szimbólumaként adják fel; minimum három csészével illendő fogyasztani. Vagy egy csipet őrölt kardamomot, vagy néhány szemet tesznek bele. Mi pedig azért használjuk, mert az enyhén kámforos íz remekül kiegészíti a kakaó- és kávébabot.
chocoMe – K105 Étcsokoládé, galapagosi kávébab, tört chili. Egy igazán erős kávét? A kávészemek aromája a chili által keltett vérbőség miatt sokkal intenzívebbnek érződik ennél az összeállításnál.
ChocoMe
WEB
Facebook