A Margit híd budai hídfőtől három perc sétára lévő SzendZso Reggeliző Kávézó minden ízével és kedves atmoszfárájával is azt közvetíti: érdemes lelassulni picit, időt szánni az étkezéseinkre, vagy akár csak egy forró kávéra! Legyen szó egy elfoglalt hétköznapról, vagy a jól megérdemelt hétvégéről, a SzendZso ideális hely a feltöltődésre, ahol a kísérletező kedvűek is találhatnak egészséges finomságokat!

Szendvicsek és Zsoltok

A tavaly júliusban nyílt reggeliző kávézót két Zsolt közösen álmodta meg. Hozzájuk csatlakozott egy harmadik Zsolt, csakúgy, mint a vendégek igényei által létrehívott ebédmenü is. A név így egyrészt megtévesztő, mert korántsem csupán szenvicseket kaphatunk, másrészt egyre találóbb hiszen a Szendzso, nem a szendó menőbb változata, hanem az ennivaló és a tulajdonosok keresztneveinek találkozása.
A kezdetektől cél volt, hogy minél több hazai, hagyományos és minőségi ételt kínáljanak, és ez a törekvés természetesen az ebédmenü megjelenésekor sem változott. Ezt tükrözi a hely belső kialakítása is: nagymamáink zománcozott lavórja, címke nélküli boros üvegek, Pacsirta rádió, fatönk asztalkák, keretezett evőeszközök a falon – ilyen és ehhez hasonló apróságok határozzák meg a teret.

Kívánjuk a hazaitA Zsoltok egyikétől megtudtuk, hogy - bár még vannak Coca-Colák és mindig is lesznek koffeinbombák - nagyon igyekeznek minél több hazai terméket felszolgálni, illetve felhasználni. Az egész nap (hétfőtől szombatig: 7:30-tól 20:00 óráig; vasárnap 7:30-tól 16:00 óráig) kapható reggelik közt találunk például lilahagymás- kecskesajtos omlettet (980 Ft), kézműves sajttálat (1600 Ft), vagy mangalica virslit (750 ft). A házi limonádékon (500Ft/0,4l) túl házi szörpöket is kóstolhatunk (300Ft/0,4l), vagy ha valami tartalmasabb üdítőre vágyunk: igyunk turmixot (550Ft/0,4l). Kézműves sör (világos, szilvás, meggyes, erdei gyümölcsös, illetve fekete is kapható 600 Ft-os áron), illetve borok is a kínálathoz tartoznak. Csakúgy, mint a Lamborghini kávék széles választéka (espresso: 290 Ft). A menü naponta változik, mindig egy féle levest és főételt, esetleg egy főételt és egy desszertet kérhetünk körülbelül 1000 forintért. Organikus csokit, rengeteg féle teát, illetve Chai Lattet is kérhetünk.

Dallamok, gyerekekA SzendZsoban általában nagyon jó zene szól. Kellemes hangerőn, csodálatos Pacsirta magnóból, széles palettáról. Hétvégente (10:00-től 15:00-ig) élőzene van, melyet a Bango Budapest Band egyik tagja szolgáltat, hol a terszról, hol pedig bent helyet foglalva. A belső rész egyértelműen gyereksaroknak lett kialakítva, kedves dekorációval és a játékokkal. Mégis, még inkább hangsúlyozni kell majd, ugyanis ez a rész lett az elbújni vágyó szerelmesek, illetve a magányosan laptopozók favoritja is. A további tervekről még annyit: még több hazai, még hagyományosabb ízvilág, még inkább marasztaló hangulat! A SzendZso bizonyítja, hogy fejlődni kellemes tempóban és barátságos stílusban is lehet, és így érdemes.a áros éleg