Megkezdődtek a Rudas és a Lukács Gyógyfürdő és Uszoda felújítási munkálatai. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2011-ben írt ki pályázatot a fürdők rekonstrukciójára, mely során megszépül a fürdők homlokzata, új szolgáltatások kerülnek kialakításra, és gazdaságosabbá válik az üzemeltetés.A felújítás teljes időtartama alatt a fürdők zavartalanul üzemelnek.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. célja a Budapest szimbólumaként is megjelenő, európai örökségünk részét képező gyógyfürdőink szolgáltatásainak fejlesztése rekonstrukció megvalósítása által, melyen keresztül a főváros visszanyerheti fürdővárosi rangját. Budapest az éleződő versenyhelyzetre csak egyféleképpen reagálhat: a város gyógy- és egészségturizmusát meghatározó fürdők szolgáltatásainak fejlesztésével, műemléki gyógyfürdőink modernizálását célzó rekonstrukció megvalósításával.Rudas Gyógyfürdő és UszodaAz épületegyüttes a Duna part világörökségi helyszínné nyilvánított részén áll, Budapest arculatának egyik meghatározó eleme. A Rudas Fürdő, mely Budapest négy, eredeti török fürdőjének egyike,jelen állapotában elhanyagolt, városképi szerepét nem tölti be, ezen kíván változtatni a jelenlegi rekonstrukció. Az épületegyüttes felújítása során, ahol ez lehetséges, az 1800-as évek végi állapotot kívánják visszaállítani, mely korabeli tervrajzok és fotók felhasználásával nagyrészt rekonstruálható.

A tervezési program legfontosabb célkitűzése a homlokzat és a tetőszerkezet felújítása, valamint a két épületrész közti szabad átjárás biztosítása úgy, hogy a fürdővendégek a fürdő összes szolgáltatását igénybe vehessék. Sajnálatos módon a volt palackozó épület nem része a jelenlegi felújításnak.

Lukács Gyógyfürdő és Uszoda Az Ispotályos Rend már a keresztes háborúk idején üzemeltetett fürdőt a Lukács Gyógyfürdő területén, melynek hazai és nemzetközi elismertsége kétségtelen, a turizmusra gyakorolt közvetlen és közvetett hatása megkérdőjelezhetetlen. E gyógyfürdő fontos szerepe vitathatatlan a főváros turizmusa szempontjából, ezért rekonstrukciója, fejlesztése megvalósításával a projekt átfogó céljai elérhetővé válnak. A projekt megvalósításának, az új szolgáltatásoknak és a minőségi fejlesztésnek köszönhetően az üzemeltetés gazdaságosabbá válik, és hosszútávon biztosítható a fürdő fenntarthatósága.

A felújítás mindkét fürdőben várhatóan 2012. október végén fejeződik be. A felújítás teljes időtartama alatt a fürdők zavartalanul üzemelnek.