Újabb fellépők mondtak igent a Sziget szervezők felkérésére: a Kaiser Chiefs, az Empire of the Sun, Kate Nash és a The Prodigy fellépése is biztossá vált, viszont Amy lemondta, helyette jön a 30 Seconds to Mars!

A szervezők sejtik, hogy a fanyalgóktól kapnak majd hideget-meleget, hogy már megint a The Prodigy, de hiába próbálkoztak az utolsó pillanatig, sajnos nem sikerült az eredetileg kiszemelt zenekarokkal megegyezniük a még egyetlen üres headliner helyre. A Foo Fighters-szel például mindössze 4 napon múlik, de sajnos nem érnek rá előbb és emiatt nem tudják elhozni őket. Mindenesetre nem lehetett tovább várni, le kellett zárni a programot. „Mivel nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne legyenek nemzetközileg is megfelelő rangú headlinereink, ezért úgy döntöttünk megpróbáljuk ismét elhívni a The Prodigy-t, mely csapat bár sokszor volt nálunk, mindig nagy sikert arattott, ráadásul a kívánsággépben még mindig az egyik legtöbbet kért zenekar. Szerencsére elfogadta a meghívásunkat, így sikerült betölteni az eddig üres főzenekari helyet a programban.” – adott magyarázatot Gerendai Károly a The Prodigy újabb meghívására.

Az elmúlt húsz év egyik legsikeresebb, legnépszerűbb és legvagányabb brit elektronikus zenei alakulata tehát ismét a Nagyszínpadon. Mint ahogy nemrégiben adta áldását a felkérésre egy elragadó karizmával rendelkező előadó, Nagy-Britannia egyik legígéretesebb fiatal énekesnője, a BRIT zenei díjas művésznő, Kate Nash. És még maradjunk a Nagyszínpadnál: jön a Kaiser Chiefs, aki élőben adja elő a napokban megjelent legújabb lemezanyagát, amelynek első kritikái rendkívül pozitívak. A Kaiser Chiefs a jelen emblematikus zenekara,amely a hetvenes-nyolcvanas évek fordulójának punk- és new wave-mozgalmából erőt merítve lett az utóbbi időkben az Egyesült Királyság egyik legautentikusabb és legkedveltebb indie rock-bandája, így velük kerekedett ki a Nagyszínpad.

És még egy jó hír: a Sziget Party Aréna esti koncertsávjában lép fel az Empire of the Sun, Ausztrália legszínesebb elektronikus zenei formációja, amely látványos, egy tudományos-fantasztikus divatgálára emlékeztető fellépéseiről, valamint finoman és elegánsan csábító slágereiről, pl. a Walking on a Dreamről, vagy a We're the People-ről híres.
Viszont sajnos a fesztivál egyik legjobban várt fellépője, Amy Winehouse és menegdzsmentje úgy döntött, hogy lemondja az idei összes lekötött koncertjét, így a szigetes fellépését is.
Az előzetes cáfolatok után, Június 21-én délben már a Sziget Szervezőiroda azt a levelet kapta AmyWinehouse ügynökségétől amelyben az énekesnő összes tervezett koncertjét lemondja. „Mindenki körülötte reméli, hogy mindent meg tudnak tenni annak érdekében, hogy legjobb formájában térhessen vissza, annyi idıt biztosítva neki ehhez, amennyire csak szüksége van.” Gerendai elmondta, hogy már a koncert év eleji lekötésénél is rákérdeztek a menedzsmentnél – tudva azt, hogy az énekesnővel kapcsolatban több esetben merültek fel gondok -, hogy bizton számíthatnak-e a fellépésre. Akkor azt a megnyugtató levelet kapták, hogy nem kell aggódni Amy koncertje miatt.

Amy budapesti koncertje miatt – sajnos – aggódni már valóban nem kell, viszont a szervezőknek komoly fejtörést jelentett, hogy ilyen közel a fesztiválhoz, hogyan tudják ezt a hiátust pótolni. Végül a VOLT fesztiválos fellépésüket követően a 30 Seconds to Mars jelentette be, hogy a Sziget fesztiválon is részt vesznek, így a nyugati parti rockzenekar töltheti be az Amy után maradt űrt.