Élmény

We Love VOLT Fesztivál

Fotó : Bódis Krisztián - We Love Budapest
We Love VOLT Fesztivál

A We Love Budapest csapata is lent bulizott a fesztiválon, ami az eddigi Voltokhoz képest minden szempontból egy magasabb színvonalat képviselt, ez meglátszott a fellépőkön, a népszerűségen, az embereken, a szolgáltatásokon és az árakon is. A következő rövid összeállításunkkal szeretnénk feleleveníteni a Ti fesztiválos emlékeiteket is!

A számok tükrében
Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest
A 2011-es VOLT látogatottsági rekordot döntött. Az utolsó nap 30000 ember bulizott a fesztiválon, így valóban ki kellett tenni a megtelt táblát. A négy nap alatt összesen 102 ezren látogattak ki a Löverekbe, köztük a 26 másik EUs tagország fiataljai, akik az EU magyar elnökségének záró rendezvényén is részt vettek.
Fellépők
Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest
Az idei fesztivál azért is különleges volt, mert sikerült végre egy nagyon erős line-upot összehozniuk az elmúlt 1-2 év lagymatagabb felhozatalához képest. Az idei húzónevek a Moby, Pendulum, Sum 41, My Chemical Romance, 30 Seconds to Mars, Parov Stelar, The Ting Tings és Kalkbrenner voltak, az utóbbi három fergeteges bulit csinált szombaton, kétség kívül ez volt a legjobb nap.
Evés-ivás
Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest
A fesztiválos kaja már korántsem ugyanaz, mint öt vagy tíz éve volt. Már nem a lángosra, hot- dogra és kétes eredetű hamburgerre pályáznak a sorban állók, hanem wok boxra, prosciuttós szendvicsre, olasz tésztákra és prémium palacsintára. Az igazi régimódi fesztiválos büfét már meg se találni, lehet hogy ez már a Budai Gourmet szele? Koktélozni, sörözni, felesezni ezer helyen lehetett, az Unicum, Dolce Gusto, Telekom és a Marlboro pultjainál volt a legnagyobb a nyüzsgés, a Heti Válasz borfesztiválon pedig az az érzésünk lehetett, mintha nem is ezen a fesztiválon lennénk.
Anyagiak
Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest
Bár a Budai Gourmet-n már próbára tettük a metapay fesztiválkártyát, mégis „élesben” a VOLT-on debütált ez a készpénzkímélő fizetési mód. Le a kalappal a szervezők előtt, a pénzfeltöltés gyors és zökkenőmentes volt, rengeteg töltőállomást helyeztek el, a pultoknál érezhetően gyorsabb lett a kiszolgálás és a kijáratnál is öt perc sorban állás után visszakértük a fennmaradó összeget, amikor a legnagyobb csúcsforgalomban mindenki hazafelé igyekezett. Az árak idén is rávertek a tavalyiakra, 450-től indult a sör, a rövidek pedig 6-700 Ft-tól, akárcsak egy jobbfajta belvárosi kocsmában. A kártyás rendszer miatt viszont könnyű elveszíteni a fejünket, így a kelleténél gyakrabban járhattunk a feltöltőpontokhoz.
Arcok
Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest
Végül pedig lássuk az embereket, azaz milyen is volt a társaság a VOLT-on! Tömören: Sound-os. A szofisztikálódó szolgáltatások, jobb kaja és trendibb fellépők mágnesként vonzották a fővárosi, elsősorban a budai fiatalokat. Ennek a tendenciának lehet örülni, lehet bánni, mindenesetre a tarháló punkok teljesen eltűntek, de még klasszikus értelemben vett rockereket is csak elvétve láttunk. Egy hosszú hajú, Tankcsapda-pólós, szédelgő formát már megbámult a fesztiválközönség, míg öt éve még minden második VOLTozó ilyen volt. Kicsit kár, hogy eltűnőben van a saras-koszvadt-gumicsizmás és emellett magával ragadó fesztivál-feeling, de azért valljuk be nem rossz kicsit hidegebb vérrel bulizni.

Összességében nagyon pozitív képet kaptunk a fesztiválról, a színvonalbeli ugrás pedig  látványos volt. Reméljük a szervezők jövőre is tartani akarják ezt a minőséget, mind a fellépők mind a szolgáltatók terén és, hogy ez nem csak az EU elnökség zárása miatti múló igyekezet volt. Az időjárás mindenesetre tragikus volt, bár szerencsére sár nem volt, a hideg szél és a zimankós reggelek sok háziorvosnak adtak munkát ezen a héten. Reméljük Ti is élveztétek a fesztivált, ha megosztanátok emlékeiteket, postoljátok ki a Facebook falunkra, mi is szívesen nevetünk vicces képeiteken!